MINISTERUL ECONOMIEI

COMUNICATE DE PRESA

palatul-monopolurilor-de-stat.jpg

Ministrul Economiei și reprezentanți ai constructorului de vehicule militare Rheinmetall au discutat, astăzi, stadiul de implementare al acordului de cooperare pentru dezvoltarea şi producţia unui transportor blindat pentru trupe 8X8.

palatul-monopolurilor-de-stat.jpg

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi cu o delegație a companiei americane Raytheon. Aceasta este unul dintre liderii mondiali în domeniul apărării și contributor la scutul antirachetă din România.

oltchim copy 1.jpg

Consorţiul de administratori judiciari ai Combinatului Chimic Oltchim - în insolvenţă, a informat Ministerul Economiei asupra faptului că procedura de vânzare se află pe o pistă bună, numeroşi ofertanţi exprimându-şi interesul pentru pachetele de active aflate pe piaţă.

10aprilie intalnire Exxon, OMV  Petrom .JPG

Ministrul Economiei, Mihai Tudose a avut, astăzi, o întrevedere cu delegația consorțiului format din ExxonMobil și OMV Petrom, condusă de Richard Tasker, Director General Exxon și Mariana Gheorghe, Director General Executiv OMV Petrom

5 aprilie intalnire ROPEPCA.jpg

Ministrul Economiei, Mihai Tudose s-a întâlnit, astăzi, cu delegaţia Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) condusă de Harald Kraft.

30 martie intalnire  Transgaz.jpg

Petre Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei și Valeriu Triboi, viceministru al economiei în Guvernul Republicii Moldova au analizat, în cadrul unei întâlniri avute ieri, stadiul derulării proiectelor bilaterale în domeniul economic. 

intalnire 30 martie IAR Airbus.jpg

IAR Brasov și Airbus Helicopters au discutat, astăzi, la Ministerul Economiei, principiile unui acord general de cooperare pentru realizarea elicopterului de tip H215M la Ghimbav,  în prezența ministrului economiei, Mihai Tudose,  ambasadorului Franței la București, E.S. François Saint-Paul și însărcinatului cu afaceri al ambasadei Germaniei la București, Achim Troester.

29.03 intalnire Bell Helicopter.jpg

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a avut astăzi, o serie de întâlniri cu delegațiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter și The Boeing Company. În cadrul discuțiilor, interlocutorii au abordat aspecte de interes pentru investițiile din țara noastră, oficialul român punând accentul pe importanța creșterii investițiilor americane în România, care pot contribui la dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

sipoca7.jpg

Ieri 27.03.2017, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc prima întâlnire a Grupului de lucru interinstituțional pentru elaborarea Documentului de politică industrială a României, în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Capacității instituționale a Ministerului Economiei – Cod SIPOCA 7”

intalnire ambasada SUA 3.jpg

Ministrul Economiei, Mihai Tudose s-a întâlnit, în această dimineaţă, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Excelența Sa, Hans Klemm.